Noord-Holland rit 2015

De Noord-Hollandrit van 2015 werd georganiseerd op 3 mei. Hieronder volgt een kort verslag, met helemaal onderaan de pagina extra foto’s.

De tourrit door Noord-Holland is samengesteld door Toon van Diepen, secretaris van de HAV Vrachtwagengroep en Simon Laan. 7De start is bij transportbedrijf Besseling in Hem.

Verslag van de deelnemers:
We14 verzamelen op het terrein, waar we vanaf 10.00 uur worden ontvangen met koffie en een lekkere plak cake.

Toon houdt een kort voorwoord e2015-05-03 10.32.14n bedankte de familie Besseling  voor het beschikbaar stellen van de ruimte en de goede ontvangst. De hr. Besseling vertelt kort over het bedrijf en een boek “Transport mijn leven” dat hij geschreven heeft.  Daarna volgt een korte presentatie van het boek geschreven door Ton Spaansen, deel 2 van de “Geschiedenis van de FTF-wagens”.

Als we om half 12 starten is het bewolkt 2015-05-03 11.05.32maar nog wel droog.  De route stuurt ons over de dijken van het IJsselmeer via Hoorn, llpendam en Landsmeer naar Purmerend. Af en toe regent het flink maar we genieten van de fraaie vergezichten over het water, rijden langs boerderijen en heel veel bollenvelden,2015-05-03 11.17.43 het is prachtig om te zien. We komen via een stukje A10 bij de Arena, rijden zo onder de ingang door en dan gaan we verder naar Ouderkerk aan de Amstel en Schipholrijk. Daar is ook het eindpunt bij Truck Land, Vitaria-Eeterij Family en dat komt goed uit want intussen, het is dan half 4, zijn we wel toe aan iets hartigs.  Dan blijkt dat we als eerste zijn gestart en als laatste aankomen, hoe hebben we dat voor elkaar gekregen?? De route van vandaag was voor een groot deel de route die vroeger door vervoerders gereden werd vanuit West Friesland naar Rotterdam. Vandaag reden we daarvan het deel tot aan Schiphol.
Toon, bedankt voor het organiseren van deze fraaie rit, het was weer prachtig.
Meer foto’s staan hieronder.